Ацетил-L-карнитин ALC-ALCAR

Магазин за хранителни добавки в София-къде има хранителна добавка ацетил л-карнитин, Acetyl L-carnitine за отслабване и изчистване на мазнините

Борд Меню

събота, 24 октомври 2015 г.

Widgets

Ацетил Л-Карнитин действие

Ацетил л-карнитин-ALC-Acetyl-L-carnitine действие

Ацетил л карнитин за отслабване


Двете системи на тялото, изискващи най-много енергия са мускулната и нервната системи. Изчислено е, че за нормалната функция и здраве, мозъкът изисква всеки ден количеството на енергия, намираща се в 250 грама  захар. Липсата на енергия в мозъка и мускулната тъкан ще бъде експонирана като нарушена физическа и умствена дейност. Ако недостигът продължава за достатъчен дълъг период от време, това може да доведе до заболяване.

Въпреки, че  мозъка обикновено не използва мазнините за енергия, (предпочита глюкоза вместо въглехидратите), освен при условия на диета или глад, все пак могат да бъдат неблагоприятно засегнати от недостиг на ALC.
  • Действие на Acetyl-L-carnitine върху изгарянето на мазнини и отслабването

Ацетил ел-арнитин взима участие в транспорта на мазнините,съдейства за тяхното бърза окисляване и изгаряне,като ви зарежда с допълнително с енергия.Трябва да се знае ,че  Ацетилхолин (ACh) ,играе ролята на  невротрансмитер в централната (ЦНС).  и периферната (ПНС) инервна система .Стимулира се неговото отделяне с допълнителен прием на ALC ,което ще направи вашата тренировка,по-мотивирана,а вас по-концентрирани .Ще активира настроението,така калорийния дефицит при диета,ще е по-нисък.ALC увеличава толерантността към глюкозата и инсулинната чувствителност ,което е конкретно  свързано с отслабването. 

Има ли прием на Ацетил л карнитин странични ефекти


Ацетил Л-Карнитин подобрява зрително-моторната координация, времето  на реакциите и възможността за обучение,заради положителния ефект върху  краткосрочната и дългосрочната памет. Отразява се много добре  на съня. Настроението се подобрява При хора в напреднала възраст,стимулира умствената дейност .намаля драстично  процесите на стареене на главния мозък ,т.н.старческа умствена деградация или деменция.
При неприятни състояния като мозъчни инсулти Ацетил Л-Карнитин усилва процеса на възстановяване и подобрява количеството  на вниманието. При болести ,като Алцхаймер забавя нарушаването на интелектуалните функции и прогреса на заболяването . При синдром на Даун въздейства положително върху краткосрочната памет и стойностите на показателите за внимание.Много е важен  ефектът от прием на ALC върху мозъка. Действието на ALCAR /Acetyl L-Carnitine да стимулира нервната система,във времето носи голяма полза, защото подобрява възстановяването и  съня - а това значи и по-големи мускули. ALC намаля ефекта от ежедневния стрес и понижава  риска от претрениране, като освен всичко притежава и антидепресивен ефект.
  • Действие на Ацетил Л-Карнитин върху периферната нервна система


Ацетил Л-Карнитин, след увреждащи въздействи , повишава регенерацията на нервните влакна..Прием на Acetyl-L-carnitine подобрява функция на моторни и сетивни нервни влакна Стопира  разрушаването на мастния слой, който обхваща и защитава невроните. Увеличава скоростта на преминаване на нервните импулси.
  • Действие на Acetyl-L-carnitine върху ендокринната и половата система


Ацетил Л-Карнитин поставя в нормални граници нивото на хормона бета-ендорфин и увеличава  нивото на ТТХ (тиреотропен хормон).Предпазва мъжете от намаляване на тестостерон,приема на ацетил л-карнитин.
свързано с възрастта.Сперматозоидите стават  по-ефективни и  по-подвижни!
  • Действие върху зрителната система

Ацетил Л-Карнитин играе ролята на протектор от увреждане  зрителната кора на мозъка и на невроните на зрителния нерв. Защитава от влошаване на зрението в следствие на възрастта ,като състояния на:катаракта и ретинопатия.
  • Действие на Acetyl-L-carnitine върху имунната система

Стимулира функциите на макрофагите, Ацетил Л-Карнитин е и имуностимулант,защото  защитава  организма от вируси, бактерии паразити и др. Продуктът  помага при слаб имунитет ,вследствие на  нервно-емоционално състояние.

 В продължение на години, учените се опитват да докажат ,че с оглед на биохимичните свойства на ацетил-L-карнитин (ALC, съкратено ALCAR),  има благоприятен ефект върху мозъчната функция. Много клинични проучвания в САЩ и Европа са се занимавали със способността на ALC да се забави прогресията на природните когнитивни нарушения, свързани със старостта.

Няма коментари:

Публикуване на коментар